Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε, όμως οι λεπτομέρειες του συμβάντος, έστω και αν είναι μακάβριες… είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Όλα συνέβησαν σε σπίτι στην περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσάτιδος. Μία ηλικιωμένη γυναίκα έφυγε από την ζωή, και το γραφείο τελετών ανέλαβε την μεταφορά της από το νεκροτομείο στο σπίτι. Οντως λίγο πριν την κηδεία, το όχημα του γραφείου έφθασε στο σπίτι και ο υπεύθυνος μαζί με τους συνεργάτες του «ξεφόρτωσαν» το φέρετρο και το τοποθέτησαν στο σαλόνι της κατοικίας! Ανοιξαν το καπάκι και τότε άκουσαν την κόρη της εκλιπούσης να λέει «μα αυτή δεν είναι η μάνα μου»! Σοκ για τον οικογενειακό περίγυρο, και… άναυδος ο υπάλληλος του γραφείου τελετών.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου μετά από λίγα δευτερόλεπτα αντέδρασε! «Μα όχι κυρία μου δεν κάναμε λάθος, αυτή είναι η μητέρα σας» της είπε. Και μάλιστα επέμενε προσθέτοντας πως «αλλάζει η φυσιογνωμία του ανθρώπου όταν πεθαίνει και πως όντως αυτή είναι η μητέρα της»! Εκανε τον σταυρό της η κόρη. «Μα είναι δυνατόν; Δεν ξέρω τη μάνα μου»; αναρωτιόταν, συναντώντας όμως και πάλι την «κατηγορηματική διαβεβαίωση» από τον υπάλληλο του γραφείου τελετών πως η νεκρή… είναι η μητέρα της!

Και τότε έγινε το εξής απίστευτο! Μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο η κόρη, δήλωσε στον υπάλληλο πως η μάνα της έχει ένα σημάδι στο πόδι. Και τον κάλεσε να της το δείξει. Οντως ξεσκέπασαν την νεκρή γυναίκα, κοίταξαν το πόδι… και σημάδι δεν υπήρχε! Η κόρη δικαιολογημένα αντέδρασε έντονα και τότε ο υπάλληλος… επικοινώνησε με το γραφείο τελετών. Μετά από κάποια λεπτά διαπιστώθηκε πως στο γραφείο… είχε γίνει λάθος! Προφανώς είχαν μπερδέψει τα «καρτελάκια» και μετέφεραν στο σπίτι στον πρώην Δήμο Μεσσάτιδος… άλλη γυναίκα! Παρέλαβε το φέρετρο, το επέστρεψε στο γραφείο και μετέφερε… την εκλιπούσα που έπρεπε! Ετσι η κηδεία έγινε κανονικά και εκπρόσωπος του Γραφείου Τελετών επικοινώνησε με την κόρη ζητώντας πολλές φορές συγγνώμη για το μακάβριο λάθος και την ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια!