1.000 ευρώ το πρόστιμο

Την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων το απόγευμα της Τετάρτης. Το μέτρο λαμβάνεται από την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρόστιμο θα είναι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο.

Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε πως η λειτουργία των επιχειρήσεων πρέπει να γίνεται εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό. “Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θάπρεπε νάναι σπίτι τους και δεν μπορούν όπως πέρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, delivery, κούριερ κλπ”, σημείωσε ο υφυπουργός.

Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ως σκοπό την προστασία των πολιτών καθώς έχει παρατηρηθεί ότι αρκετές φορές υπάρχει συνάθροιση ατόμων ακόμη και σε πάρκα ή παραλίες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλα, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, τα οποία αναμένεται να αυστηροποιηθούν κατόπιν εισηγήσεων των Ειδικών Επιστημόνων.

Ο κορονοϊός στην Ελλάδα από λεπτό σε λεπτό

The post Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων appeared first on Patratora.