Απίστευτος ο Μαρκόπουλος! Ταύτισε τους φοιτητές με τους τρομοκράτες…  Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή «Οι φοιτητές που καταλαμβάνουν Πανεπιστήμια είναι τα… προεόρτια της τρομοκρατίας». Αυτό δήλωσε νωρίτερα στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας τον ξυλοδαρμό των ΜΑΤ σε φοιτητές έξω από τη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο βουλευτής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι τρομοκράτες του έξω και της αίθουσας» και τους καταληψίες φοιτητές ότι «είναι το … αριστερό μπράτσο κάποιων…».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Θ. Δρίτσα και Ζωής Κωνσταντοπούλου), με αποτέλεσμα εκείνος να κατέβει από το βήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ωστόσο συνέχισε λίγο μετά την ομιλία του από το έδρανο του.

Την ίδια ώρα ο Προεδρεύων Γ. Καλαντζής «απειλούσε» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τους αφαιρέσει τον λόγο εν μέσω θύελλας διαμαρτυριών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είχε προηγηθεί η σκληρή κριτική από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα ο οποίος είχε κάνει λόγο για «απίστευτη συμπεριφορά κυβερνητικής καταστολής». «Η κυβέρνηση» τόνισε «επιλέγει να λύσει τα θέματα της Παιδείας με τα ΜΑΤ. Αυτό είναι δείγμα όχι αυταρχισμού, αλλά προβοκατόρικο». Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι υπάρχει ένας βαρύτατα τραυματίας που καθόταν σε παγκάκι και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται.

«Το δόγμα νόμος και τάξη δεν πρέπει να περάσει» τόνισε από την πλευρά του ΚΚΕ, η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου.