Από την Κυριακή είχε ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

«Για εγκληματική ανευθυνότητα των αρμοδίων του ΕΟΔΥ» κάνουν λόγο το site www.apokalypseis.com και ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος που υποστηρίζουν ότι η πνευμονολόγος που εξέτασε τον 66χρονο είχε ενημερώσει από την Κυριακή το Υπουργείο Υγείας για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊου, αλλά το Υπουργείο την καθησύχασε επειδή ο 66χρονος δεν είχε έλθει από την Ιταλία.

Όπως αναφέρει το www.apokalypseis.com «η πνευμονολόγος που επιλήφθηκε αρχικά του περιστατικού με τον  66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα που βρέθηκε χθες ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό , από την περασμένη Κυριακή στις 7.15 μμ  ενημέρωσε τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ καθώς ο 66χρονος εμφάνιζε όλα εκείνα τα συμπτώματα της νόσου από τον κορωνοϊό , αλλά ο ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί το ειδικό  πρωτόκολλο ασφαλείας και ελέγχου καθώς – όπως είπε στην πνευμονολόγο – το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο…».

Ο ΕΟΔΥ είχε ενημερωθεί από την περασμένη Κυριακή  !

« Όταν ήρθε στο ιατρείο μου και είδα τα συμπτώματα που είχε ο 66χρονος , ενημέρωσα όπως όφειλα   τον ΕΟΔΥ αλλά μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ετσι παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του αλλά μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος .

Επιβεβαιώνουν γιατροί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας

Την έγκαιρη ενημέρωση του ΕΟΔΥ  από την πνευμονολόγο της Αμαλιάδας και την κακή εκτίμηση των αρμοδίων της συγκεκριμένης υπηρεσίας,  επιβεβαίωσαν  στο www.apokalypseis.com  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης αλλά και ιατροί του νοσοκομείου της Αμαλιάδας !

Οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ και ο κακός χειρισμός των αρμοδίων στο συγκεκριμένο θέμα , που περιέργως κρατήθηκαν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από όλα τα ΜΜΕ , εκτός από το  ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες , γιατρούς και νοσηλευτές ,  θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητά του να χειριστεί το σοβαρότατο ζήτημα της εξάπλωσης και της πρόληψης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

The post Απίστευτη καταγγελία: ο ΕΟΔΥ ήξερε για τον 66χρονο αλλά δεν αξιολόγησε ως επικίνδυνο το περιστατικό! appeared first on Patratora.