Περίπου 40 επιπλέον μισθολόγια θα εξακολουθεί να πληρώνει η Βουλή, λόγω της νέας αλλαγής που προωθείται στον Κανονισμό  κι αυτό, γιατί με την προωθούμενη αλλαγή «παγώνει» η προηγούμενη ψηφισμένη μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία των πρώην προέδρων της Βουλής και πρώην Πρωθυπουργών, μετά τις προσεχείς εκλογές.

Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ του enikos.gr, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην Πρωθυπουργοί είχαν στο παρελθόν το δικαίωμα να έχουν επτά μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία τους.

Με διαδοχικές αλλαγές του κανονισμού, οι επτά έγιναν, έξι και οι έξι πέντε. Με την τελευταία ρύθμιση που είχε ψηφιστεί και τώρα πιθανότατα «παγώνει», ο αριθμός των μετακλητών για τους πρώην θα μειωνόταν από πέντε σε τρεις για όσους δεν είχαν συμπληρωθεί δύο περίοδοι από τη λήξη της θητείας τους και από πέντε σε έναν για τους υπολοίπους.

Με μια απλή πρόσθεση, μιλάμε για περισσότερους από 40 μετακλητούς υπαλλήλους που «σώνονται» τουλάχιστον για άλλη μια κοινοβουλευτική περίοδο, προκειμένου να στελεχώσουν γραφεία πρώην προέδρων και πρώην πρωθυπουργών τα οποία βέβαια στην πράξη παράγουν μηδενικό κοινοβουλευτικό έργο.

Το ρεπορτάζ σημειώνει επίσης πως πέραν των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται οι πρώην Πρόεδροι Βουλής και πρώην Πρωθυπουργοί, υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν να αποσπάσουν στο γραφείο τους μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες.