Ο τέταρτος επαναληπτικός καθαρισμός της παραλίας Ακράτας έλαβε τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κορινθιακός – Η δική μας θάλασσα», που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης «Αρίων» με τη συμμετοχή εθελοντών της αχαϊκής διοίκησης της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών και την χρηματοδοτική στήριξη του «Πράσινου Ταμείου».

Για μία ακόμη φορά, βασικοί συντελεστές της δράσης ήταν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής, μαζί με εκπαιδευτικούς τους και ευαισθητοποιημένους κατοίκους, οι οποίοι καθάρισαν σχολαστικά και κατέγραψαν λεπτομερώς τα απορρίμματα σε τμήμα της παραλίας.

Σε μόνο 100 μέτρα συνέλεξαν συνολικά 1.030 αντικείμενα, εκ των οποίων το 63% ήταν πλαστικά, το 19% γυαλί και κεραμικά, το 13% χάρτινα και τα υπόλοιπα υλικά από φελιζόλ, ζελατίνες, περιτυλίγματα και συσκευασίες προϊόντων.
Παράλληλα συζητήθηκε με τα παιδιά το διογκούμενο πρόβλημα των σκουπιδιών, το πώς αυτά φτάνουν στη θάλασσα, καθώς και οι επιπτώσεις τους στο υδάτινο περιβάλλον εις βάρος του ανθρώπου.

The post Ακράτα: 1.000 σκουπίδια σε 100 μ. βρήκαν «ανήσυχοι» μαθητές και αστυνομικοί appeared first on Patratora.