Επιμένει η Πηνελόπη και μάλιστα αγριεύει περισσότερο, καθώς τουλάχιστον έως την Πέμπτη θα μας δείξει το χειμερινό του πρόσωπο!

“Πηνελόπη” ονομάστηκε το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο “ξεκίνησε” από την Ιταλία και κινείται ανατολικότερα. Η κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη (29. 11.2018), με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα πιο ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και προς τα μέσα της εβδομάδας σε περιοχές της βόρειας κυρίως χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σύμφωνα με το meteo.gr.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη δυτική Κρήτη, διατηρώντας κατά τόπους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Αύριο Τρίτη (27.11.2018) αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα θα οποία σταδιακά θα ενταθούν και θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ορεινά. Από αύριο θα αρχίσει και η πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα πελάγη θα είναι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ.

Την Τετάρτη (28.11.2018) παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά στα ορεινά, σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και προς το βράδυ πιθανότατα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Αιγαίο όπου θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη (29.11.2018), σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, κακοκαιρία θα επικρατήσει κυρίως στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά και στο Αιγαίο όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ.