Ένας αγαπητός άνθρωπος και επιτυχημένος επιχειρηματίας

Απέραντη θλίψη προκαλεί σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς ο ξαφνικός θάνατος του Πατρινού επιχειρηματία Χριστόφορου Πετρή ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Παρασκευή το βράδυ.

Δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι χάθηκε από τη ζωή ένας άνθρωπος μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση ενός συνηθισμένου προβλήματος υγείας.

Ο Χριστόφορος Πετρής υπήρξε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Πάτρα αλλά και στο εξωτερικό και ειδικά στο χώρο των Βαλκανίων.

Το σημαντικότερο όμως, με την σύζυγό του Ουρανία δημιούργησαν μια θαυμάσια οικογένεια, αποκτώντας δύο παιδιά την Σμαρώ και τον Σπήλιο και τους τελευταίους μήνες το πρώτο εγγόνι.

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, αλλά από φοιτητής ασχολήθηκε με το επιχειρείν και το εμπόριο. Στην Πάτρα δημιούργησε τη θρυλική καφετέρια «Νάπολι» στην πλατεία Όλγας, ήταν η πρώτη καφετέρια της Πάτρας, και στη συνέχεια την πρώτη πιτσαρία στην οδό Μαιζώνος και αμέσως μετά το πρώτο κατάστημα εστίασης σελφ-σέρβις στην Πάτρα. Πάντα πρωτοπόρος επιχειρηματικά. Η τελευταία ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα ήταν το γνωστό καφέ – μπαρ στον προβλήτα της Αγίου Νικολάου, εκεί που ήταν παλιά ο Φάρος.

Μετά την Πάτρα, ήλθαν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο όπου δραστηριοποιείτο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, σταθερά η βάση του ήταν η Πάτρα, εδώ που με την Ουρανία επέλεξαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να διατηρούν στενή σχέση με γονείς, αδέλφια και άλλους συγγενείς. Λάτρευε την θάλασσα και την όργωσε κυριολεκτικά.