Ένας από τους παλιότερους εμπόρους της πόλης

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου ενός από τους παλιότερους εμπόρους της πόλης, του Βασίλη Ζολώτα, σε ηλικία 95 ετών.

Η επιχείρηση υφασμάτων της οικογένειας Ζολώτα μετρά πάρα πολλά χρόνια δραστηριοποιησης στην Πάτρα. Ο Σπύρος Ζολώτας, πατέρας του εκλιπόντος Βασίλη, είχε ανοίξει το πρώτο κατάστημα στην οδό Γερμανού.

Τα ηνία ανέλαβε στην συνέχεια ο Βασίλης και το κατάστημα εμπορίας υφασμάτων Ζολώτας ήταν για χρόνια βασικός προμηθευτής των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς τα δύο από τα τρία αγόρια του, ο Σπύρος και ο Γιάννης, συνέχισαν το έργο του, πηγαίνοντας στη συνέχεια το μαγαζί τους στην οδό Ρήγα Φεραίου, λίγο μετά την Αράτου.

Το τρίτο αγόρι, που απέκτησε με την αγαπημένη σύζυγο του Ευγενία, που ήταν πάντοτε κοντά του σε όλα τα επιχειρηματικά βήματα, ο Κώστας είναι ένστολος στην Πολεμική Αεροπορία και υπηρετεί στην 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα.

Η κηδεία του Βασίλη Ζολώτα θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.