Αύξηση κρουαζιερόπλοιων ενδέχεται να έχουμε αυτό το καλοκαίρι στην Πάτρα, σύμφωνα με τα πρώτα σήματα που έχουν λάβει οι άνθρωποι του λιμανιού. 

Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που έχει λάβει ο ΟΛΠΑ, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν που ετοιμάζεται να ξεκινήσει, θα έχουμε στην Πάτρα, εκτός απροόπτου, τέσσερις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι. 

Το γεγονός αυτό σημαίνει από μόνο του μία αύξηση για την αχαϊκή πρωτεύουσα στη μορφή του τουρισμού που στην Πάτρα δεν έχει αναπτυχθεί για πολλούς και για διάφορους λόγους, παρά τις δυνατότητες που της δίνει το λιμάνι της, ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα.  

Πέρυσι, παρά την αύξηση των τουριστών, κυρίως μέσω του προγράμματος Culture and Shopping, οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στην Πάτρα, κινήθηκαν σχεδόν στο μηδέν. Μόνο ένα κρουαζιερόπλοιο ήρθε στο λιμάνι της Πάτρας, με τα περισσότερα να επιλέγουν το λιμάνι του Κατακόλου.  

Οι αναμενόμενες τέσσερις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων την φετινή τουριστική σεζόν είναι σίγουρα μία πρόοδο και μπορεί να δώσουν μία ανάσα στην τοπική αγορά από την στιγμή που μιλάμε για τουρίστες με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που θα κατέβουν στην πόλη και θα κάνουν τις αγορές τους.