Μία σπουδαία διοργάνωση έρχεται για την Πάτρα, από ένα άθλημα που έχει να δώσει σημαντικά πράγματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά σε διάφορα πεδία που έχουν να κάνουν με την φιλοξενία μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Μιλάμε ασφαλώς για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλάσεως J24 που διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών από τις 4 έως και τις 10 Μαΐου, φέρνοντας στην Πάτρα πάνω από 200 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι αγώνες θα γίνουν για πρώτη φορά φέτος σε έναν πανέμορφο και μοναδικό χώρο, στον Μώλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, που προσφέρεται μεταξύ άλλων για τους θεατές ώστε να έχουν μία καλή οπτική παρακολούθηση των σκαφών και της πορείας τους.

Στην διοργάνωση θα λάβουν μέρος πάνω από 40 σκάφη, με πληρώματα 180 ατόμων και φυσικά η έλευση τους θα έχει και ανάλογο αντίκτυπο στην αγορά και στον ξενοδοχειακό κλάδο της Πάτρας. Ήδη οι πρώτες αποστολές έφτασαν στην Πάτρα για να γνωρίσουν τον χώρο των αγώνων και την πόλη.

Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό event που γίνεται την φετινή τουριστική σεζόν στην Πάτρα και έρχεται για να συμπληρώσει την αντίστοιχη διοργάνωση που είχε γίνει το περασμένο Μάη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιάσων, με μεγάλη επιτυχία, σε μία εκδήλωση που είχε εξελιχθεί σε γιορτή για την πόλη, με δεκάδες αθλητές να έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Θυμίζουμε ότι κορωνίδα όλων αυτών των διοργανώσεων θα αποτελέσουν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας στα τέλη του Αυγούστου. Πάντως, η διοργάνωση αυτή που θα γίνει από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών έρχεται για να επιβεβαιώσει την άρρηκτη σχέση που έχει αυτή η πόλη με την θάλασσα της και ότι αυτό αποτελεί έναν κανόνα για την ανάπτυξη της σε διάφορα πεδία και τομείς.