Κάτω από άθλιες συνθήκες διαμένει μέσα στο κέντρο της Πάτρας ένας άστεγος ανάπηρος που κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης με ένα αναπηρικό καροτσάκι. 

Ο άστεγος αυτός που προέρχεται από ξένη χώρα και δεν έχει κανέναν δικό του εδώ στην Πάτρα, έχει βρει καταφύγιο τους τελευταίους μήνες σε ένα υπόστεγο απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, πάνω ακριβώς από τη Γούναρη.

Το σημείο αυτό τον έχει βοηθήσει στο να μην βρέχεται όταν βρέχει, αλλά και στο να προφυλάσσεται κάπως από τον αέρα και το κρύο όταν φυσάει. Ωστόσο, ο χώρος γύρω από το… εναλλακτικό αυτό σπίτι του ξένου άστεγου είναι γεμάτος από ούρα και κόπρανα (προφανώς δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει) ενώ η δυσοσμία για όσους περνούν από εκεί είναι έντονη, ενώ και η εικόνα παραπέμπει σε… χωματερή, παρά σε δημόσιο δρόμο ευρωπαϊκής πόλης.

Ο άστεγος ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ το σημείο εκεί, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής, αποτελεί πλέον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το σημείο βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας και καθημερινά περνούν από εκεί δεκάδες κόσμος.  Οι κάτοικοι και οι επαγγελαμτίες της περιοχής βλέποντας την κατάσταση στο σημείο έχουν πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Σύμφωνα όμως με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου όσο φορές και αν έχουν προσπαθήσει να επέμβουν για να βοηθήσουν τον άνθρωπο αυτόν, ο ίδιος έχει αρνηθεί να τους ακολουθήσει. Συνεχίζει έτσι να ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πρόκειται για γνωστή πλέον φιγούρα που γυρίζει με το αναπηρικό του καρότσι τους δρόμους της πόλης ζητιανεύοντας.