Πάτρα: Άρχισε το πρωί στο Πρωτοδικείο η επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων των περιφερειακών εκλογών  Συνεργεία του Πρωτοδικείου ξαναμετρούν για να δουν τι γίνεται με τα άκυρα, μετά από αίτημα ΚατσανιώτηΆρχισε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Πατρών η επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων του δευτέρου γύρου των περιφερειακών εκλογών στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Αχαϊας.
Συνεργεία του Πρωτοδικείου ξαναμετρούν για να δουν τι γίνεται με τα άκυρα ψηφοδέλτια καθώς στην Αχαία καταμετρήθηκαν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους πάνω από 20.000 άκυρα ψηφοδέλτια στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, σε σύνολο 52.576 ακύρων και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Παρόμοιο αίτημα υπέβλήθη και για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας όπου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Κατσανιώτη Νεκτάριος Φαρμάκης, ζήτησε να καταμετρηθούν εκ νέου ψηφοδέλτια που κρίθηκαν άκυρα.

Η επανακαταμέτρηση η οποία ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Αιτωλοακαρνανία και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν απέφερε μέχρι στιγμής αλλαγές ή προβλήματα που μπορούν να θεωρηθούν ικανά να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η μικρή διαφορά ψήφων (περίπου 3.000) από την οποία κρίθηκε η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν, προφανώς, το κίνητρο για την κατάθεση του αιτήματος επανακαταμέτρησης.

Να σημειωθεί, όπως έχει γράψει το thebest.gr, ότι την ανάγκη επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές είχε επισημάνει σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νταβλούρος.

Επανακαταμέτρηση αναμένεται να γίνει και στον Νομό Ηλείας.