Μπορεί να φτάσαμε στην άρση της καραντίνας και ο κόσμος να έχει κάθε δικαίωμα να βγαίνει έξω, όμως στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας υπάρχουν ορισμένα μέτρα που έχει ορίσει το υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με τις παιδικές χαρές που κανονικά δεν θα έπρεπε να λειτουργούν και να είναι κλειστές. Όμως τόσο το διάστημα της καραντίνας, αλλά και όσο πλησιάζαμε στο τέλος αυτής, οι παιδικές χαρές της Πάτρας, όχι μόνο δεν ήταν κλειστές, αντίθετα είχαν κόσμο.

Πλέον, παρόλο που οι παιδικές χαρές θα έπρεπε να είναι κλειστές ακόμα και τώρα που βγήκαμε από την καραντίνα, έχουν αρκετά παιδιά και γονείς. Παιδιά που όπως είναι λογικό το διάστημα της καραντίνας κλεισμένα, έτσι όπως ήταν στα σπίτια τους, τους έλειψε το παιχνίδι.

Από την άλλη βέβαια χρειάζεται και μία προσοχή. «Το γνωρίζουμε το θέμα» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων, Χρήστος Κορδάς.

«Όμως αυτό δεν είναι ζήτημα του δήμου, αλλά των ελεγκτικών αρχών. Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι. Να βάλει λουκέτο στις παιδικές χαρές; Αυτό θα είχε ενδεχομένως αντίθετα αποτελέσματα».

Πάντως, η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη. Ακόμα και τις ώρες (κυρίως τα απογεύματα) που υπάρχει κόσμος σε παιδικές χαρές που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις συνοικίες, διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ τα παιδιά παρακολουθούνται από τους γονείς.

Για αυτό άλλωστε και η αστυνομία δεν έχει επέμβει, αλλά προχωρά σε συστάσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον ο δήμος, αφού βγήκαμε από την άρση της καραντίνας θα προχωρήσει στην ανακαίνιση κατασκευή και των υπολοίπων παιδικών χαρών της Πάτρας.

Έτσι ώστε όλα τα παιδιά να παίζουν σε πιστοποιημένος και ασφαλείς χώρους.

The post Άρση απαγόρευσης: Τι γίνεται με τις παιδικές χαρές της Πάτρας που είναι ανοικτές; appeared first on Patratora.